Om Anna

Efter flera år i New York gick flyttlasset hem till Sverige igen och hösten 2022 medverkade Anna Ternheim som en av värdarna i TV4:s Så mycket bättre. Sommaren 2023 väntar en stor turné. 

På Polarpriset 2023 fick Anna det ärofyllda uppdraget att framföra Roxy Music’s ”Love Is The Drug”.

Tolkningen ”Love Is The Drug” blir den första låten som släpps från en kommande EP med titeln ”Before The Dawn” som har release den 15 september. Anna började att arbeta med denna EP under pandemin långt innan hennes medverkan i Så mycket bättre när hon fortfarande bodde och var verksam i New York.

– Stämningen i New York var kuslig under pandemin, gatorna var i princip tomma. Jag hade precis avslutat en lång turné och kände ingen lust att skriva eget material, istället började jag lyssna på låtar jag växt upp med. Det var kanske någon slags verklighetsflykt men det fick mig att må bra just då världen var i kaos, beskriver Anna Ternheim.

Anna Ternheim slog igenom 2004 med det kritikerrosade albumet ”Somebody Outside” och året efter tog hon hem både P3 Guld och Grammis pris för ”Årets Nykomling”. År 2007 belönades andra albumet ”Separation Road” med P3 Gulds pris för ”Bästa kvinnliga artist” och två Grammisar för ”Bästa kvinnliga artist” och ”Bästa textförfattare”. Efter det har Anna släppt totalt sju album vilket har resulterat i turnéer och inspelningar i studios runt om i hela världen.

fotograf: Chris Shonting