Om Cazzi

Cazzi Opeia gör comeback i Melodifestivalen 2024 med låten ”Give My Heart A Break” som hon har skrivit tillsammans med Ellen Berg, Thomas G:son och Jimmy Jansson.

Som en av låtskrivarna till ”Tattoo” med Loreen har Cazzi Opeia fått uppleva en vinst i Melodifestivalen samt Eurovision Song Contest! Inte nog med det, Cazzi Opeia var även låtskrivare till vinnarlåten i American Song Contest, ”Wonderland” med artisten AleXa.

Under de senaste åren har Cazzi Opeia blivit en av de mest efterfrågade låtskrivarna inom K-pop vilket hittills har resulterat i mer än 40 st Nr. 1 placeringar på Billboard-listorna och samarbeten med superstjärnor som bl.a. BTS, TXT, Red Velvet, NCT 127 och Enhypen.

Cazzi Opeia tilldelades Stims Platinagitarren 2023. Platinagitarren delas sedan 2004 ut till Stimanslutna upphovspersoner med exceptionella framgångar. Cazzi Opeias låtar har streamats mer än 4,5 miljarder gånger enbart på Spotify!

Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker är en svensk artist, låtskrivare och vokalproducent som vid tidig ålder började skriva egen musik och skapade sig en karriär under artistnamnet Cazzi Opeia. Det stora publika genombrottet för Cazzi Opeia kom med ”I Can’t Get Enough” som tog sig till finalen av Melodifestivalen 2022. ”I Can’t Get Enough” blev en stor radiohit och en av det årets mest populära Mello-låtar vilket renderade en Platina-skiva. Cazzi Opeia uppträdde på olika scener den efterföljande sommaren med sitt band och fem stopp under RIX FM-turnén.

Cazzi Opeia vann priset för Årets Internationella Framgång 2021 vid Musikförläggarnas Prisgala. Tillsammans med Ellen Berg i låtskrivarduon Sunshine, har Cazzi Opeia tilldelats den svenska regeringens hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering.

fotograf: Anna-Lena Ahlström