Om Kiana

Snart 16-åriga Kiana tog Sverige med storm när hon sjöng sig till en andraplats i Talang. Talang-resan började med att jurymedlemmen Bianca Ingrosso överraskade Kiana under en lektion på hennes skola och tog med henne till audition.

Nu är hon redo för nästa äventyr – Melodifestivalen 2023 – där hon tävlar med bidraget ”Where Did You Go”, som är skrivet av Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb.

– Låten handlar om att sakna en person som har gått ur ens liv, säger Kiana. Det är nästan som att jag söker efter en anledning till att den här personen har försvunnit.

Kiana Blanckert började sjunga och dansa i tidig ålder och hon minns själv väldigt starkt när hon som fyraåring, inför publik, sjöng ”Baby One More Time” på ett kryssningsfartyg. Hennes mamma är professionell dansare och Kiana har tagit dansklassen sedan hon var tre år gammal. Som 11-åring började hon på Kungliga Svenska balettskolan och gick där under två år innan hon började på Step In Dansstudion där hon numera går.

Kiana har också spelat huvudrollen som Pippi på Junibacken och medverkat i flera föreställningar på Intiman, däribland Annie, Ronja Rövardotter och nu senast Emil i Lönneberga. Just nu är hon aktuell i drömrollen som Dorothy i musikalen Trollkarlen från Oz på Intiman.

Fotograf: Tove Floss