Om Panetoz

Letar du efter något som får publiken att röra på sig och sätter ett leende på allas läppar? Panetoz är bandet som levererar levande, organiska beats blandat med klockrena melodier och toppar sina framträdanden med en stor dos glädje. Panetoz ÄR folkfest.

Gruppen har över 100 miljoner streams på Spotify och certifierade hits med Dansa Pausa (8x platina), Efter Solsken (2x platina), Håll Om Mig Hårt (3x platina) , Vissla Med Mig (1x platina) och Norge (Guld). I bagaget finns även en grammisnominering för Årets Låt 2013 med succén Dansa Pausa. Folket älskar Panetoz och Panetoz älskar folket!

Panetoz bildades 1997 i Jordbro, de tre grundande medlemmarnas namn fick döpa gruppen (Pa Modou, Nebeyu och Tobias) och vägen mot en debutplatta hade inletts. Spelningarna började trilla in, medlemmar tillkom och soundet började ta form. De var förortskids men blev förortsidoler och förebilder för andra unga i området. Ändå fortsatte de oförtrutet sin resa för att förändra och inpräntade vart än de kom vikten i att skaffa sig en utbildning, att värna om sina rötter, att vara sig själva – inga påklistrade manér eller uppblåsta attityder.

Panetoz sound är grundligt förankrat i gruppens rötter och mycket inspiration kommer från afrikansk highlife – men att sjunga på svenska är en självklarhet.

Våren 2023 tävlade gruppen i Melodifestivalen med låten ”On my way”, en låt som tog dem till final.

Fotograf: Mohamed-Keyse