Om Rebecca & Fiona

Producent, pop och dj-duon Rebecca & Fiona har varit en självklar del av den svenska och internationella musikscenen sedan 2007. Sedan genombrottet har de släppt tre album, vunnit dubbla priser på Grammisgalan och har musikaliskt blandat influenser från pop, elektro och dansvärlden – alltid på sina egna villkor utan att kompromissa med slutresultatet. Viljan att både ha den konstnärliga och kreativa friheten har lett till att de sedan 2018 har drivit sitt eget skivbolag Big Romantic Music, där de fungerar som chefer över sin egen musik samtidigt som de producerar etablerade och framtida talanger. Kärleken till dansmusiken har också gjort att de i fyra år haft sitt eget program på P3 och spelat musiken de älskar.

I februari släpps den första singeln ”all or nothing” från Rebecca & Fionas efterlängtade fjärde album – MEGA DANCE, som släpps senare i vår.

Singeln är en perfekt entré till ett maxat dansgolv på en klubb någonstans på Ibiza 2002, där pianot dansar runt till Rebecca & Fionas karakteristiska vokaler. På albumet “MEGA DANCE” har de kastat sig handlöst in i den dansmusik som efter ett eklektiskt och spretigt 90-tal etablerat sig som en egen genre och som alltid garanterar ett perfekt party varje natt. Det här är deras kärleksförklaring till det tidiga 00-talet – musiken, fuck you-attityden och random besökare i en von dutch-keps med nån cheesy shot. Så här säger de själva:

– Vi tog oss äntligen lite tid till att ostört bara få vara i studion och jobba. Vi upptäckte att det fanns en diskrepans mellan musiken vi själva skapade och vad vi vill spela när ett dj-set når sin allra fetaste kulmen. Vi utmanade oss att ta oss an vårt nästa album helt utan skam och ”guilty pleasure”-tänkande. Så nu kommer det till allas stora glädje ett mer renodlat dance album från oss – fyllt med musik vi själva vill spela i våra dj-set.

Fotograf: Dennis Wernersson