Om Tjuvjakt

Tjuvjakt är en av Sveriges mest kreativa och mångfacetterade hiphopakter och har bland annat vunnit GAFFA-priset ”Årets Genombrott” och erhållit flertalet nomineringar i P3 Guld och Grammis. Med sina fem fullängdsalbum, två mixtapes och en EP har de med sina högenergiska framträdanden gjort sig välförtjänta av en plats i publikens hjärtan landet över.

2023 fyllde bandet tio år som grupp, detta firas med två albumsläpp – det hyllade albumet “Lov att leva” som släpptes under våren och det senaste, självbetitlade albumet ”Tjuvjakt” – en hommage till gruppens rötter. Plattan innehåller samarbeten med storheter som ADAAM, Bell, Parham och Alexander Juneblad och Alexis Weak. Ett decennium har passerat och det summeras med en mångsidig och bred samling låtar, precis som det alltid har varit och kommer förbli.

Tjuvjakt visar än en gång att genrer och gränser är till för att korsas och överskridas. Där deras gemensamma färdigheter som band kokas ihop till en helhet som är älskad av så många. Bandets skapandeformel har fungerat hittills och så kommer det förbli när vi vänder blad och siktar mot nästa tio år med Tjuvjakt.

Tjuvjakt startades 2012 och består idag av Olle Grafström, Arvid Lundquist, Kid Eriksson, Jesper Swärd och Fredrik ”Woodz” Eriksson.

Fotograf: